beauty, DDF
comments 3

Voi știți să vă demachiați corect?

voi-stiti-sa-va-demachiati-corect

Demachierea este un pas esențial în rutina de îngrijire zilnică, iar industria cosmetică pare să cunoască acest principiu cât se poate de bine. Din toate direcțiile suntem asaltate cu fel de fel de produse destinate îngrijirii personale, cu sfaturi de cele mai multe ori contradictorii și zeci de tutoriale- dar știm să ne demachiem corect?!

Când spunem demachiere, ne ducem cu gândul la procesul de îndepărtare a produselor de makeup, însă ea este mai mult de atât și trebuie făcută zilnic, atât dimineața, cât și seara. Demachierea nu se face numai când ne machiem, ci zi de zi, pentru îndepărtarea impurităților, curățarea în profunzime a tenului și eliminarea factorilor de mediu poluanți, ce ar putea cauza iritații.

Pentru o demachiere corectă este necesar să urmăm 5 pași simpli:

1. Înainte de a începe demachierea, este important să ne spălăm mâinile cu apă și săpun. Deși la prima vedere nu ar părea un pas esențial, este deosebit de important, pentru că pe mâini
obișnuiesc să se strângă numeroase bacterii și microbi, ce pot ajunge pe față. Dăunător pentru orice tip de ten, în cazul celui gras, omiterea acestui pas ar face adevărate ravagii, ducând la apariția punctelor negre sau a acneei.

2. Demachierea este important să se facă cu apă călduță. Dacă folosim apă prea fierbinte sau prea rece, pielea se poate usca ori irita, ceea ce nu este de dorit.

3. Gelul de curățare trebuie aplicat numai după ce ne umezim tenul. De asemenea, acest tip de produs este recomandat a fi diluat înainte de aplicarea directă pe față. Cel mai indicat ar fi
să punem puțin produs (aproximativ cât un bob de mazăre) în palme, să diluăm cu apă și abia apoi să curățăm zonele dorite. Curățarea se face prin mișcări circulare, fără a apăsa, freca sau brusca pielea.

4. După curățarea cu gel este necesar să clătim din abundență, chiar de mai multe ori, cu apă călduță. Cele mai multe produse de curățare a feței au tendința de a o usca, fapt pentru care
îndepărtarea corectă de pe ten trebuie făcută cu mare atenție. Este musai să insistăm pe zonele laterale ale nasului, gâtului și decolteului. De cele mai multe ori tindem să le ignorăm, însă pielea sensibilă din aceste zone are și ea nevoie de îngrijire atentă, pentru a evita iritațiile sau îmbătrânirea prematură.

5. Uscarea feței se face cu un prosop curat sau dischete din bumbac. În cazul în care utilizăm un prosop, trebuie să tamponăm ușor fața, fără a o freca sau agresa. Uscarea feței cu dischete din bumbac se face prin mișcări circulare. Executând mișcări ușoare, delicate, reducem riscul de formare a ridurilor și de îmbătrânire prematură.

În cazul în care ne dorim să îndepărtăm și machiajul de peste zi, înainte de pasul 2 este necesar să utilizăm un produs destinat curățării produselor de makeup. Acesta se alege în funcție de tipul de machiaj (waterproof sau nu) și tipul tenului. Apa micelară se poate adapta ușor pe orice ten, este lejeră și îndepărtează machiajul fără să irite.

Gelurile de curățare sunt cât se poate de variate, important în alegerea lor este să ținem cont de nevoile tenului (piele sensibilă, cu tendințe acneice, ten mixt, etc.), cele mai potrivite pentru o demachiere corectă fiind cele din gama dermatocosmeticelor.

O demachiere corectă presupune pe lângă cei 5 pași de mai sus și exfolierea tenului, aproximativ o dată pe săptămână. Acest pas asigură eliminarea celulelor moarte, îndepărtarea impurităților și curățarea porilor. Exfolierea, în procesul demachierii, se execută între pasul 1 și 2.

Demachiere corectă se încheie prin aplicarea tonerului și a cremei hidratante. Acesta este însă un alt capitol și o să vorbim despre el în alt articol.


Cât despre mine, ei bine, în primul rând sunt o mare iubitoare de pisici, mândră posesoare a unui exemplar extrem de independent, licențiată în psihologie, fascinată de (a)normal… make-up artist la început de drum și cu o pasiune nebună pentru scris!

Pun mare preț pe armonia trup-suflet-mediu și cred cu tărie în psihologia pozitivă, atâta timp cât nu este aplicată într-un mod irațional.

Îmi place să acumulez cunoștințe din cât mai multe domenii, să fiu mereu informată și să împărtâșesc cu ceilalți ce învăț, drept pentru care tot ce îmi doresc cel mai mult este să scriu o carte.

Text scris de Amalia Marinescu pentru www.dependentdefericire.ro
Foto: Shutterstock

Pe Amalia o găsiți aici:
www.lessassys.blogspot.ro
Instagram: @amaliagoleanu
Facebook: amlesassy

3 Comments

  1. nicolae claudia says

    Asa este, este foarte importanta demachierea corect. Dar uneori, in graba sau din lipsa de timp, facem acest proces rapid si mai uitam anumiti pasi. :)

  2. Irina says

    Felicitari! Amanunte demne de luat in seama . Sa fie o colaborare fructuoasa.

  3. Valeria Chertes says

    Aceste lucruri trebuie sa le stim fiecare dintre noi. Multumim Amalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *