locatie
Leave a comment

Hadar Chalet

hadar-chalet

Denumire: Hadar Chalet
Localizare: Siriu
Tip: cabană lux
Capacitate cazare: 8 camere, 6 suite si apartamente
 
Unii oameni călătoresc mii de kilometri pentru a da de puțină liniște și de o priveliști de basm. Oana și Adriana Toma au transformat o fostă cabană a lui Ceaușescu într-o reală concurență pentru oricare stațiune de lux internațională. 
 
Într-o lume dependentă de gadget-uri, cum reacționează lumea când ajunge la o cabana izolată în munți unde niciun operator de telefonie mobilă nu s-a sinchisit să monteze o antenă? Care e prima reacție și ce spun, după câteva zile petrecute fără telefon, în armonie cu natura?

 
Zona Valea Buzăului, este una extraordinar de frumoasă, prin sălbăticia sa. Pentru că aria nu este electrificată de aceea nu există nici semnal la telefon, lucru foarte bine primit de către oaspeții noștri. Toți cunosc deja faptul că nu vor fi deranjați de telefoane înainte să ajungă așa că nu este o surpriză, însă partea frumoasă este că există internet și dacă dorești să ții legătura cu cei de acasă, sau de la birou, ai și această opțiune, însă nu este o obligație.

Știm cu toții ce înseamnă serviciile în România și că de obicei lasă de dorit. Ce crezi că vă face pe voi unici și ce anume aduceți în plus la acest capitol?
 
Cred, că de multe ori, cei care sunt în industria turismului uită despre ce stă la baza ei: ospitalitatea, zâmbetul, căldura unui bun-venit sincer și grija față de cei care le calcă pragul. Noi suntem întotdeauna bucuroși de oaspeți și credem că acest lucru se simte și în experiența pe care o trăiesc clienții. 

La capitolul gastronomie, cu ce vă lăudați? Cu ce delicii vă întâmpinați oaspeții?
 
Avem o bucătrie “onestă”: rețete din zonă cu inspirație internațională, gătite de bucătărese locale și cu ingrediente, de multe ori, crescute tot de noi sau culese din pădure. Astfel, deși meniul este unul fix (table d’hote), oaspeții sunt întotdeauna încântați. 

Pentru o tânără familie care dorește să petreacă câteva zile la Hadar Chalet, care sunt activitățile pe care cei mici le pot practica acolo, în afară de fugitul desculți în iarbă? Aveți ceva special amenajat pentru ei? 
 
Copiii sunt întotdeauna fascinați de posibilitățile pe care le punem la dispoziție: un loc de joaca exterior cu leagăne și tobogan, o sală de jocuri indoor, o colecție de board games și una de desene animate, cât și terenul de sport. Vara este de asemenea disponibilă piscina exterioară unde se pot balaci în voie în zona special amenajată.

Că tot se apropie sezonul de ski, există în zonă și această posibilitate? Sunt pârtii de ski special amenajate?
 
La doar o oră de Brașov, pasionații de ski pot conduce până la cea mai apropiată pârtie. Cei care ne vizitează însă, de multe ori, preferă să se relaxeze prin plimbări și citit la marginea șemineului. 

În afară de cazare, ce alte facilități oferă Hadar Chalet? Ce fel de evenimente organizați?

Hadar Chalet oferă de-a lungul anului o multitudine de opțiuni pentru evenimente și activități, având facilităti variate. Astfel, primăvara și toamna ținem foarte multe evenimente corporate unde cele mai importante sunt restaurantul și sala de conferințe, vara avem șederi mai lungi pentru concedii unde oaspeții se relaxează în grădini și la piscină după o oră de tenis, iar in weekenduri ținem nunți superbe în hambarul festiv inaugurat de curând. În această perioadă, iarna, suntem gazde pentru petreceri de sfârșit de an și sejururi de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion.
 
Cum v-a venit ideea de a intra în industria turismului, respectiv cea hotelieră?
 
Mai mult decat o idee, turismul și hoteleria au fost dintotdeauna o pasiune. Astfel, trecerea a fost una naturală și foarte plăcută.

Sunt multe persoane care și-ar dori să călătorească alături de membrii patrupezi ai familiei. Acceptați animale de companie la Hadar?

Iubim animalele, dar îi putem primi în vizita doar pe “părinții” acestora. 

Ne puteți explica, așa băbește, cum se ajunge la cabana voastră de vis?

Pentru că tot anul funcționăm doar cu rezervări și nu primim în general vizite sau șederi neanunțate, cei care sună din timp primesc un email de bun venit cu toate detaliile drumului. De altfel ne aflăm la 3 ore și jumătate de București și o oră de Brașov, într-o pădure superbă cu intrare din drumul național 10 (DN10). 

Mai multe informații găsiți aici:
www.hadarchalet.ro
Facebook: HadarChalet
Instagram: @hadarchalet

Interviu acordat de Oana Toma pentru www.dependentdefericire.ro
Fotografii: copyright HadarChalet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *